Voedselveiligheid

Overheid en consumenten stellen steeds hogere eisen aan onze voeding. Dit betekend een groter bewustzijn door de producent ten aanzien van de producten die men eet en een kritische houding ten aanzien van de productiewijze.

Middels eigen kwaliteitsbordingssystemen toont Van Osch Snacks aan dat volledig aan de wettelijke eisen en de wensen van de consument wordt voldaan. Van Osch Snacks heeft een kwaliteitsmanagementsysteem geïmplementeerd conform FSSC 22000; wereldstandaard voor voedselveiligheid, waarbinnen HACCP geïntegreerd is. FSSC-eisen zijn uitgebreider dan HACCP-eisen. De FSSC 22000 standaard omvat namelijk uitgebreide GMP-regels (Good Manufacturing Practice), bijvoorbeeld voor de omgeving van de fabriek en eisen omtrent organisatie en communicatie.

Jaarlijks wordt het kwaliteitssysteem van Van Osch Snacks beoordeeld middels een FSSC 22000 audit. De reikwijdte van de audit bij Van Osch Snacks bevat het volgende:

De productie van vers gehakt en vleesbereidingen in bulk verpakking, alsmede productie van rauwe en gegaarde diepvries vleessnacks in kartonnen verpakkingen en de productie van saus in kunststof verpakkingen.

Met trots kunnen wij u dus melden dat Van Osch Snacks in het bezit is van van het FSSC 22000 certificaat.

De wereldstandaard voor voedselveiligheid werd ontwikkeld om de veiligheid, kwaliteit en operationele criteria te specificeren die vereist zijn binnen een levensmiddelen producerende organisatie om aan de verplichtingen te voldoen m.b.t. naleving van de wetgeving en bescherming van de consument. De structuur en de inhoud van de standaard is zo ontworpen dat de beoordeling van gebouwen en terreinen van een bedrijf, operationele systemen en procedures door een gekwalificeerde derde partij; de certificerende instelling, tegen de vereisten van de Standaard mogelijk is.

De standaard is niet van toepassing op activiteiten als groothandel, import, distributie en opslag die buiten de directie controle van het bedrijf liggen. De FSSC heeft een reeks wereldstandaarden ontwikkeld die de eisen voor een breed scala van activiteiten uiteenzetten in de productie, verpakkingen en opslag en distributie van levensmiddelen.
Van Osch Snacks b.v., Veilingweg 3, 5301 KM Zaltbommel, Tel.: +31 (0)418 - 540 328
Copyright © 2014, E-mail: info@vanosch-bv.nl
Onze producten zijn uitsluitend te verkrijgen via de gevestigde horeca groothandels.
Op onze productie locatie verwerken wij rund, varken, kip en paardenvlees.
   
 
BRC Food certifacte NL 66 EG certificaat